Reklam Alanı

Adidas İngiltere'de hedeflediği rakamlara ulaştı!


Adidas, İngiltere’de  olimpiyatlar kapsamında ki merchandise ürün satışlarında daha şimdiden hedeflediği rakamlara ulaştı. İngiliz olimpiyat takımı t-shirt’leri, futbol kit’leri, ülke bayraklı aksesuarlar vs…

Adidas CEO’ su Herbert Hainer Adidas’ın İngiltere piyasasın da  satışa bir yıl önceden sunduğu olimpik ürünlerin şimdiye kadar 156 milyon dolarlık satışa ulaştığını ve bunun devamının geleceğini söyledi.
Adidas’ın  bu 156 milyon dolarlık satış ile olimpiyatlara yaptığı sponsorluk yatırımının geri dönüşünü almış olduğunu belirten Hainer,  lisanslı ürün satışları konusunda Adidas’ın London 2012’de Pekin 2008’e oranla 3 kat daha fazla satış yaptığını ve ticari anlamda oyunların Adidas için çok başarlı geçtiğini dile getirdi.
Hainer, Olimpiyat süresince Stratford daki olimpik park da kurulacak olan Adidas Store’lar da insanların nasıl kuyruklar oluşturacağını ve  ürünleri satın aldıklarını daha şimdiden görebildiklerini ve asıl büyük satışların olimpiyat süresince yapılacağını düşünüyor.
Adidas’ın London 2012’ de ulaşmış olduğu bu satış rakamları normalde spor üreticilerinin olimpiyatlarda şimdiye kadar göremedikleri türden büyük rakamlar, spor üreticileri bu tip rakamlara ancak futbol turnuvalarında ulaşabiliyor. Ör: Euro 2012 futbol şampiyonası sırasında Adidas’ın kayıtlara geçen satışı 2 Milyar dolar civarında.
Diğer yandan Hainer, Brezilya’da yapılacak olan 2016 olimpiyatlarına sponsor olmayacaklarını bunun yerine 2014 yılında yine Brezilyada yapılacak olan dünya kupasına odaklanacaklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder